TARİHÇEMİZ

27.11.2017 255

Okulumuz Yalova İli, Altınova İlçesi,Tavşanlı Beldesi’nde kurulmuş olup; Yalova´ya 15 km. Altınova´ya 5 km. uzaklıktadır.2002 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz Şehitlik İsmini Beldemizde bulunan Şehitlikten almıştır. Şehitliğimizin tarihçeside şu şekildedir. Mondros Mütarekesi’ni imzalayarak I. Dünya Savaşı’ndan yenik ayrılan Osmanlı Devletinde Mütarekenin uygulanmaya konmasından sonra İtilâf Devletlerinden destek gören Rum ve Ermeni örgütlerinin desteğinde oluşan Rum ve Ermeni terör grupları Kocaeli Yarımadası ile Yalova ve Bursa çevresinde tedhiş hareketlerinde bulunmuşlardır. Bölgenin Yunan işgali altına girmesinden sonra da Yunanlıların da desteğinde tedhiş faaliyetlerini arttırmışlardır. Hatta bu olaylar yerli Rum ve Ermenilerin desteğinde Yunan zulmüne dönüşmüştür. Yunan zulmünün arttığı bu dönemde Kocaeli Karamürsel İlçesinde bulunan Yunanlılar  Karamürselin güvenliğini sağlamaktan sorumlu üsteğmen Murteza, Karamürsel’in ileri eşraflarından  İlyas, Hakkı, Arif, Lütfi, Şakir, Nazif, Şükrü efendiler ile  ismi bilinmeyen savcı yüzbaşı ve iki asker ilçe merkezinden alınarak  Tavşanlı Beldesindeki şuandaki şehitlik anıtının olduğu yere getirilerek burada şehit edilirler. Yunan askerleri bu zulümleri yetmiyormuş gibi beldede yeralan bütün tarım arazilerinide ateşe vererek bölgeden uzaklaşırlar. Bu olaylara beldede hayvan otlatan Adil ÇEVİKER de şahit olmuştur.

Okulumuz 1994-1995 öğretim yılında Tavşanlı Şehitlik İlkokulu ve Tavşanlı Köyü İlkokulu´nun birleşmesi ile Tavşanlı Şehitlik İlköğretim Okulu olarak 8 yıllık temel eğitime  başlamıştır. 1994 yılında  hazineden  tahsisli 27 dönüm arazi üzerine ilk olarak 300 metrekare alan üzerine 4 katlı Okulumuz Ana Binası inşa edilmiştir (Şu anda ortaokul bulunmaktadır.). Marmara Depreminden sonra 2 katlı,340 metrekare ek bina yapılmış ve 2002 yılında hizmete açılmıştır (Halen okulumuzun bulunduğu bina). Binada 8 derslik, 1 adet idare odası ve 1 adet öğretmen odası bulunmaktadır.Isınma sisteminde doğalgaz kullanılmaktadır. 2013-2014 yılında 4+4+4 eğitim kapsamında ilkokul ve ortaokul olarak tamamen ayrılmıştır.